Youth for future

  • Fra udstillingen Råstof på Nordatlantens brygge

Youth for Future 2010-2014

Projektet var et ungdomsprojekt som foregik i 3 grønlandske byer, Nuuk, Paamiut og Tasiilaq. Her blev unge fra Majoriaqskolerne som er en slags VUC i Grønland hvor unge går for at løfte deres folkeskole-kundskaber efter de typisk har været droppet ud inden afgangseksamen.

De unge portrætterede sig selv og deres liv i deres by gennem foto og små poetiske tekster. Dette blev til et autentisk billede på ungdomsliv og en stemme i det grønlandske samfund, som viste den styrke som de grønlandske unge er og dermed skaber de håb for en fremtid på hele deres generations vegne.

Billeder og tekster blev til bogen Råstof, som blev udgivet i forbindelse med en udstilling Der blev vist første gang på Nuuks Kunstmuseum i januar 2013 og senere under navnet Råstof/Nukissat i Nordatlantens Brygge og en udendørs fotoprojicering på Kulturnatten i København i oktober 2014. Udstillingen blev vist i maj 2015 på Nordens hus i Odense.

I april og maj måned 2019 vises udstillingen i Flensburg i forbindelse med udstillingen Nordspor – på sporet af Nordens unge.

Min rolle i projekt Youth for future / Råstof var at skabe rammerne for at det hele kunne foregå dvs projektledelse, fundraisning og kommunikation med alle interessenter samt at udføre skriveworkshops med de unge i Grønland samt redigere tekster til bog og udstilling.

Se øvrige projekter